Izgradnja nove fabrike kompanije “Gorenje” u Valjevu

Bez autora
Mar 29 2012

Vlada Srbije usvojila je juče ugovor koji utvrđuje realizaciju projekta slovenačke kompanije “Gorenje” za izgradnju još jedne fabrike u Valjevu koji će biti potpisan narednih dana. Kompanija “Gorenje” u Valjevu će u narednih 16 meseci izgraditi još jednu fabriku za rashladne uređaje površine 30.000 kvadratnih metara. Vrednost investicije iznosi 20 miliona evra. Republika Srbija ima obavezu da prati investiciju sa 20 posto od ukupne vrednosti i obezbedi poslovnu infrastrukturu, a grad Valjevo da u roku od 30 dana uradi svu dokumentaciju koja je neophodna za realizaciju projekta. U novoj fabrici u naredne tri godine biće zaposleno 400 novih radnika. Valjevo će tako postati pravi centar proizvodnje rashladnih uređaja ne samo u Srbiji već i šire.

Izgradnja nove fabrike kompanije “Gorenje” u ValjevuVlada Srbije usvojila je juče ugovor koji utvrđuje realizaciju projekta slovenačke kompanije “Gorenje” za izgradnju još jedne fabrike u Valjevu koji će biti potpisan narednih dana.

Kompanija “Gorenje” u Valjevu će u narednih 16 meseci izgraditi još jednu fabriku za rashladne uređaje površine 30.000 kvadratnih metara.

Vrednost investicije iznosi 20 miliona evra. Republika Srbija ima obavezu da prati investiciju sa 20 posto od ukupne vrednosti i obezbedi poslovnu infrastrukturu, a grad Valjevo da u roku od 30 dana uradi svu dokumentaciju koja je neophodna za realizaciju projekta.

U novoj fabrici u naredne tri godine biće zaposleno 400 novih radnika.

Valjevo će tako postati pravi centar proizvodnje rashladnih uređaja ne samo u Srbiji već i šire.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik